Opastetut retket ja aktiviteetit kesä ja syksy

Pohjoisen taianomainen kesä ja syksyn täyteläiset värit tarjoavat henkeä salpaavan kokemuksen. Monipuolinen ja kaunis luonto ympärillämme tarjoavat hyvät mahdollisuudet erilaisille aktiviteeteille.

Uintiretki

Vietä aktiivinen päivä moottoroidulla lautalla Silmäsjärvellä. Retken aikana voit uida, grillata ja nauttia luonnon ympäröivästä kauneudesta. Lauttaretki yhdistettynä uimiseen on kesän paras hetki.

Ryhmäkoko 4–8 henkeä
Kesto 2 h

Kalastusretki Silmäsjärvellä

Koe unohtumaton kalastusretki oppaan kanssa Silmäsjärvellä. Pääset kalastamaan moottoroidulta lautalta nauttien kauniista ja rauhallisesta ympäristöstä. Oppaamme huolehtivat varusteista, välineistä ja  turvallisuudesta sekä eväistä.

Ryhmäkoko 4–8 henkeä
Kesto 3 h

Kalastusretki erämaajoelle

Lähde kokeilemaan kalaonnea erämaajoelle. Räätälöimme juuri teille sopivan kalastusretken. Retkellä kokeillaan perho- ja viehekalastusta tai voit ottaa omat välineet ja keskittyä olennaiseen oppaan vinkkien avulla. Oppaana retkellä on kokenut kalastaja ja ammattivalokuvaaja. Reissulta jää muistoksi valokuvia ja lyhyt videokooste.

Luvat eivät sisälly hintaan ja ne hankitaan oppaan avustamana ennen retkelle lähtöä. Oppaamme huolehtivat varusteista, välineistä ja turvallisuudesta sekä maukkaista retkieväistä.

Ryhmäkoko 4–8 henkeä
Kesto n. 5 h

Kumputunturin valloitus (Keskivaativa, 8 km)

Tämän vaelluksen aikana nautimme Lapin puhtaasta luonnosta, kiireettömyydestä, huikeista maisemista sekä maukkaista eväistä. Retken kohokohtana on huiputtaa Kumputunturi, joka on 581 metriä merenpinnan yläpuolella.

Lyhyen ajomatkan jälkeen pääsemme aloittamaan retkemme. Aluksi reittimme kulkee halki kauniin metsän, jossa puolet puista on yli 200-vuotiasta männikköä. Reitti on pitkään helppokulkuista loivaa ylämäkeä. Edetessämme kohti huippua meille avautuu huikea maisema Lapin useista eri tuntureista. Reitin viimeiset metrit ovatkin hieman haastavammat, tunturin huippu on nimittäin kokonaan kivilohkareiden peitossa.

Ryhmäkoko 4–8 henkeä
Kesto 4–5 h

Villiyrttisauna

Villiyrttisaunassa pääset rentoutumaan ja puhdistautumaan puulämmitteisen saunan lempeisiin löylyihin. Loihdit itsellesi jalkakylvyn itse valitsemistasi luonnonyrteistä sekä pääset kokeilemaan ihoa hellivää luonnonkosmetiikkaa. Saunan aikana saat nauttia virkistävän villiyrttijuoman.

Ryhmäkoko 4–8 henkeä
Kesto 2 h

Joogaa lempeästi saunassa

Jooga on lempeä harjoitus, jossa yhdistyvät saunan lämpö, hiljaisuus sekä mielen ja kehon rentoutuminen. Hitaat liikesarjat toteutetaan lempeästi kehoa kuunnellen samalla saunan lämmöstä nauttien. Harjoituksen jälkeen on ihana pulahtaa paljuun ja nauttia tarjolla olevia terveysjuomia.

Ryhmäkoko 4–8 henkeä
Kesto 2 h

Metsäjooga

Metsäjoogassa tehdään kehon ja mielen harjoituksia luonnossa. Helpot ja lempeät harjoitukset luonnon sylissä auttavat sinua rentoutumaan ja vapautumaan. Metsäjooga on paitsi lempeää luontoliikuntaa myös keino luontoyhteyden uudistamiseen.

Ryhmäkoko 4–8 henkeä
Kesto 2 h

Metsäretki

Tällä retkellä pääset nauttimaan ympärillä olevasta luonnon kauneudesta ja monimuotoisuudesta. Retken aikana opit tunnistamaan paikallista kasvistoa, eläimiä ja vuodenajasta riippuen saatat löytää jopa paikallisia marjoja syötäväksi. Metsä vaikuttaa tervehdyttävästi ja elvyttävästi.

Ryhmäkoko 4–8 henkeä
Kesto 2 h